La Granja de La Fageda“, és un nou servei de cafeteria granja en que compta la Plaça Mercat d’Olot i que gestiona  La Fageda Fundació des del setembre de 2023

És una iniciativa que La Fageda ha tirat endavant per desenvolupar itineraris formatius i laborals amb sentit per a persones de la Garrotxa que es troben en situació de vulnerabilitat, especialment persones amb discapacitat intel·lectual i/o amb trastorn mental.

El servei de cafeteria granja està especialitzat en esmorzars i berenars de qualitat. Se serveixen cafès, entrepans, brioixeria, batuts de iogurt i begudes. S’hi ofereixen productes de proximitat, gràcies a col·laboracions amb diferents botiguers d’Olot i altres comerços de la comarca. Està  obert al públic de dilluns a dissabte amb  equips de persones que es distribueixen  en torns de matí i tarda.

“Aquest nou servei és de gran importància per al nostre projecte i per a les persones de la nostra comarca en situació de vulnerabilitat, per tres raons fonamentals”, destaca la directora general de La Fageda, Silvia Domènech. “En primer lloc, representa un lloc des del qual podem continuar generant ocupació. En segon lloc, contribueix a la construcció d’una societat més inclusiva i a la reducció de prejudicis. Per últim, ens permet reforçar la nostra presència a la comunitat”.

De cara el futur es pretén també   oferir-hi altres activitats per a tots els públics, com tallers d’elaboració de receptes amb productes de La Fageda i altres sobre sensibilització en alimentació saludable i malbaratament alimentari.

En aquest vídeo del TN de TV3  podeu conèixer més detalls el projecte