LA FIRA DE L’EMBOTIT D’OLOT, PER MENJAR-SE-LA!

firaembotit2_29022016

El 12 i 13 de març torna una edició més de la Fira de l’Embotit d’Olot amb l’objectiu «de prestigiar aquest producte i el seu productor» i de posicionar-la dins del calendari firal català. Enguany, al Firal olotí hi haurà 70 parades d’alimentació, apostant decididament pels productes d’elaboració pròpia (embotits, formatges i cerveses) pel producte de temporada. A la presentació d’aquest matí, el regidor de Promoció Econòmica Estanis Vayreda ha subratllat “la consolidació de la Fira que posa en valor un dels nostres grans actius, com és la gastronomia, amb embotits, formatges, cervesa, entre altres productes que es podran trobar aquest proper cap de setmana a Olot”.

Es manté el protagonisme de les associacions i col·lectius relacionats amb el producte agroalimentari i d’elaboració pròpia, i una potent oferta gastronòmica, lúdica i comercial complementària: demostracions de cuina de la mà del col·lectiu Cuina Volcànica, tastos d’embotits històrics de diferents llocs del món, el sisè concurs d’embotits casolans, una demostració de l’especejament del porc a càrrec de l’Associació de placers del Mercat d’Olot.

La programació de la Fira de l’Embotit 2016 comptarà amb la Granja d’animals, que aquest any es podrà visitar tant dissabte com diumenge. El dissabte a les 6 de la tarda al capdamunt del Firal tindrà lloc l’espectacle infantil Queviures de la companyia De Parranda.

Seguint la iniciativa iniciada l’any passat, s’ha escollit Castella la Manxa com a territori convidat d’aquest any. Així, s’oferiran tastos del reconegut formatge manxego, juntament amb actuacions de folklore durant el cap de setmana.

Olot, 29 de febrer de 2016