El concurs “Estimo el meu mercat” ja té guanyadors

Amb motiu de la celebració de la Setmana Internacional dels Mercats, que va tenir lloc del 18 al 27 de setembre passats, des del Mercat d’Olot es va organitzar un concurs a través del seu perfil d’Instagram (@mercatolot) on els participants havien de compartir, a través d’stories o posts, alguna recepta o consell de reaprofitament. Enguany, la campanya EStimo el meu mercat, impulsada per la Xarxa de mercats Sedentaris de Girona i amb el suport i la participació de la Diputació d eGirona, ha estat dedicada al consum i compra responsable i sostenible dels aliments, i el concurs es va promoure amb l’objectiu de conscienciar a la societat del malbaratament alimentari que es produeix diàriament a les llars.

Les guanyadores del concurs, i que per tant han estat obsequiades amb un val de 100€ per gastar al Mercat d’Olot, han estat Neus Bartrina (@neus_nutricio), Cristina Costa (@criscostaaa__) i Mariàngels Vilarrasa (@manvira66).

· DONAR UNA ALTRA VIDA A LES PASTANAGUES TOVES (@neus_nutricio)

Agafar les pastanagues toves que han quedat dins la nevera i posar-les dins un recipient en aigua. Deixar el recipient a la nevera durant tota la nit, o més si és necessari. Les pastanagues tornen a ser cruixents!

· DUES PIZZES AMB INGREDIENTS RESTANTS (@criscostaaa__)

Sobre una massa de pizza posar-hi una base de pesto feta amb fulles de pastanaga, encenalls de pernil salat i trossets de formatge. Sobre una altra massa, afegir-hi una base de tomàquet madur triturat, carbassó madur i bacó.

· LES ESPINES TAMBÉ ES MENGEN (@manvira66)

Amanir les espines de sardina petita amb sal, pebre i herbes aromàtiques i deixa-ho reposar durant mitja hora amb oli. Arrebossar-les amb farina i fregir-les en oli calent. Un cop fregides, deixar-les sobre paper absorbent. Afegir-hi un polsim de sal gruixuda i pell de llimona ratllada.

0 respostes

Deixa un comentari

Vols participar en els comentaris?
Diga-hi la teva!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *