El Mercat d’Olot compleix 3 anys!

Avui es compleixen tres anys de la inauguració de la Plaça Mercat que, en aquest temps, ha aconseguit crear llocs de treball, augmentar vendes i fidelitzar clients de tot Catalunya. El Mercat d’Olot s’ha convertit en un referent que vegada rep més visites.

Aquest dimarts 28 de novembre, la Plaça Mercat d’Olot ha celebrat el tercer any de funcionament a les noves instal·lacions. Per celebrar l’efemèride, els placers han bufat aquest migdia les espelmes del pastís amb el que han commemorat l’aniversari de la inauguració de la plaça. L’edifici consta de 3.900 m quadrats, repartits en tres plantes: la baixa, amb 14 parades, 7 locals i un espai polivalent apte per a demostracions i tallers a la part superior; la planta -1, amb la primera botiga de Mercadona a la comarca; i la -2, amb dues centes-trenta places d’aparcament.

L’any 2014, amb l’entrada en funcionament de la nova Plaça Mercat es va decidir ampliar l’horari d’atenció al públic. La possibilitat de comprar de forma ininterrompuda al llarg del dia ha suposat un increment de clients i l’ampliació a nous públics. L’obertura de les instal·lacions de 8 del matí a 19h de dilluns a divendres ha permès consolidar un públic de mitjana edat i gran al llarg del matí i atraure un client més jove de cara a la tarda. Els dissabtes, de 8 a 15h, també han fet apropar a les instal·lacions persones residents a altres punts de Catalunya que aprofiten el cap de setmana per comprar productes per tota la setmana o el mes.

Els clients de la Plaça Mercat són majoritàriament d’Olot i comarca, però cada vegada hi ha més gent de fora de la Garrotxa que visita les instal·lacions i aprofita per comprar a la Plaça Mercat i repeteixen. Aquests mantenen una fidelització molt elevada en un 80% de les parades del Mercat d’Olot que, a més de ser l’espai de referència per als productes de qualitat s’ha convertit en un element més de la promoció de la ciutat i la comarca.

La Plaça Mercat d’Olot s’ha convertit en un espai de referència per les seves instal.lacions i pel producte de qualitat que s’hi pot trobar. Per això, cada vegada són més les persones que visiten el Mercat. En el que portem d’any, el Mercat ha tingut més d’una cinquantena de visites de placers, responsables d’Ajuntaments i altres institucions, bloggers professionals gastronòmics d’arreu d’Europa que s’han interessat per la Plaça, on a banda de la innegable proximitat en el tracte que ofereixen els placers, un dels distintius de qualitat és la seva àmplia i variada oferta, i la seva especialització en el producte, d’acord amb un mix comercial en què conviuen productors directes de làctics, carns i embotits, verdures i hortalisses, peix fresc i salat, conserves, fruits secs, pastisseria, fleca artesanal, pasta fresca, confitats….

Des de l’obertura de la nova Plaça Mercat, s’han contractat una seixantena de persones de reforç als placers i de nous llocs de treball creats a Mercadona.

Un dels objectius del Mercat d’aquest pròxim any és el d’intensificar les campanyes de promoció per captar i fidelitzar més clients i adaptar la sala polivalent del primer pis per poder-hi fer cursos de cuina amb productes de proximitat. També es preveu intensificar la pàgina web per ampliar el sistema de comandes directament al placer.

Olot, 28 de novembre de 2017

0 respostes

Deixa un comentari

Vols participar en els comentaris?
Diga-hi la teva!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *