La Plaça Mercat d’Olot s’estrena com a escenari de Lluèrnia

La Plaça Mercat d’Olot s’estrena com a escenari de Lluèrnia

 

jardi-vertical-pm-image-2016-11-12

Gairebé dos anys després de la seva inauguració, la Plaça Mercat d’Olot ha esdevingut un punt més de la cinquantena de muntatges de la cinquena edició de ‘Lluèrnia, festival del foc i de la llum’, celebrada a Olot el darrer cap de setmana. Desenvolupada per l’equip d’arquitectes garrotxins Marc Torra, Jordi Cusidó i Arnau Vergés, el muntatge, anomenat ‘Crosta volcànica’, ha convertit el jardí vertical de l’edifici del mercat en una font de lava.

Segons els autors de la jardi-vertical-pm-ii-image-2016-11-12-at-19-31-43-1proposta, “aquesta instal·lació no només permet objardi-vertical-pm-i-image-2016-11-12servar com l’empenta del magma ha trencat el mur sinó que, sobretot, fomenta la interacció amb el visitant”. I és que la proposta permetia endinsar-se caminant sobre un riu de lava i trepitjar la seva inestabilitat mentre se sentia la fressa de l’erupció.

Crosta volcànica’ s’ha pogut visitar les nits de divendres, dissabte i diumenge i ha comptat amb la col·laboració desinteressada de l’Associació dels Placers de la Plaça Mercat i de diverses empreses de la comarca, a més del suport de l’organització del festival Lluèrnia.

 

Més informació:
@lluernia
www.fragments.cat
www.arnauestudi.cat