Els projectes de la Garrotxa, exemple de bona pràctica per els tècnics de la “Xarxa productes de la terra” de la Diputació de Barcelona.

El passat dimecres 8 de juny, l’Institut Municipal de Promoció d’Olot (IMPO) va rebre la visita d’una vintena de tècnics de la Xarxa productes de la terra de la Diputació de Barcelona, per conèixer de primera mà el funcionament de projectes i bones pràctiques que actualment s’estan desenvolupant a la Garrotxa, com ara és el projecte Visita Granges, la marca 100% Olot i la posada en marxa del Mercat d’Olot.

La visita va començar amb una jornada a la sala d’actes de l’IMPO, on se’ls hi explicaven la diferents pràctiques.

Joan Bassets, president de l’Associació Garrotxa Origen del que menges i productor participant al projecte Visita Granges, va ser l’encarregat d’explicar aquest projecte, que consisteix en realitzar visites guiades a les explotacions i donar a conèixer els diferents productes que s’elaboren en el nostre territori. Actualment es poden fer visites a 8 productors.

Seguidament es va explicar el funcionament de la marca 100% Olot que té la voluntat de donar a conèixer el producte olotí i garrotxí arreu del món. Gràcies al poder exportador de les empreses, la imatge gràfica de la marca ja és present en bona part del material de packaging i administratiu.

Tot seguit, es va mostrar el nou vídeo promocional de la Plaça Mercat i es va explicar l’evolució del Mercat després de la seva obertura i les expectatives de futur d’un espai que no només és el nucli del producte fresc i de proximitat, sinó que ja és un referent de promoció per la ciutat i la comarca.

La sessió es va tancar amb la ponència de Salvador Garcia Arbós, assessor extern de la Diputació de Girona, que presentava el projecte Girona Excel·lent, un segell de qualitat agroalimentària.

Posteriorment varen fer la visita a la Plaça Mercat d’Olot i es varen desplaçar fins a la Granja de vedells ecològics Mas El Cros, on varen tenir la oportunitat de visitar l’explotació, conèixer el bestiar a més d’aprendre com viuen en una granja amb certificació ecològica.

La jornada va acabar amb un dinar amb cuina volcànica de la Garrotxa.

Tots aquests projectes els varen servir d’exemple per aprendre noves pràctiques que actualment estan obtenint bons resultats, i que tal com varen comentar els assistents al finalitzar la jornada, procurarien adaptar a les realitats del seu territori.

visita-tecnics-diputacio

8 de juny de 2016